Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μουσείο της Ακρόπολης: Εγκαίνια αξίας 1.860.000 ευρώ


Ένα εκατομμύριο 860 χιλιάδες ευρώ, κόστισαν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς το κόστος είναι μικρότερο από το ένα τρίτο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ενώ τόνισε ότι το Μουσείο της Ακρόπολης, είχε μια απίστευτα θετική διαφήμιση από τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για καταχώρηση στον τύπο ή σε τηλεοπτικό χρόνο.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του Μουσείου, έως σήμερα έχουν αγοραστεί 90.822 εισιτήρια και έχουν πουληθεί 20.000 εισιτήρια για μελλοντικές επισκέψεις. Από τις 24 Ιουνίου, πουλήθηκαν 55.000 συνολικά εισιτήρια που αντιστοιχούν σε 11.000 την ημέρα, τα 45.322 από τα εκδοτήρια του Μουσείου και τα 8.500 μέσω e-ticketing που πρώτη φορά εφαρμόζεται σε ελληνικό μουσείο.

Στο εξής το 20% των εισιτηρίων ημερησίως θα διατίθεται μέσω του e-ticketing και το 80% από τα εκδοτήρια.

Για την πολιτική διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο υπουργός πολιτισμού, ανέφερε ότι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς αποκτά μια καινούρια δυναμική που τροφοδοτείται από το Μουσείο. Στο εξής, τόνισε, το Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να απολογείται, εμείς, πρόσθεσε, έχουμε προσεκτικό σχεδιασμό με προσεκτικά βήματα για τη διεκδίκηση τους και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου