Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ανασύρθηκαν 24 σοροί και μεγάλο κομμάτι της ουράς του Airbus

Οι σοροί 24 επιβατών της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους της Air France βρέθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό ενώ πληροφορίες από τη βραζιλιάνικη πολεμική αεροπορία αναφέρουν ότι το κομμάτι του ουραίου τμήματος που ανασύρθηκε σχετίζεται με το σύστημα σταθεροποίησης του αεροπλάνου.

Οι αρχές της Βραζιλίας είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντοπίστηκαν οι σοροί 17 επιβατών ενώ αργότερα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ανέφεραν ότι ο τελικός αριθμός ήταν 16.

Τη νύχτα ο αντισμήναρχος της βραζιλιάνικης αεροπορίας, Χένρι Μουνιόζ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ανασύρθηκαν οι σοροί 24 επιβατών.

Αντικείμενο-κλειδί

Τα μέλη των συνεργείων που ερευνούν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού ανέσυραν τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλο κομμάτι από το ουραίο τμήμα του αεροσκάφους. Χαρακτηρίζεται ως αντικείμενο-κλειδί στη διαδικασία ερευνών για τα αίτια της πτώσης αφού σχετίζεται με το σύστημα σταθεροποίησης του αεροσκάφους.

Οι αρχές της Βραζιλίας δήλωσαν ότι βρέθηκε μεγάλο κομμάτι της ατράκτου αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, βίντεο που κυκλοφόρησε στο site της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας δείχνει το κομμάτι της ατράκτου κάτω από τον τίτλο «Βρέθηκε τμήμα του Συστήματος Σταθεροποίησης».

Το κομμάτι -στη φωτογραφία επάνω- φέρει τις γραμμές με τα χαρακτηριστικά χρώματα της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France και δεν έχει εμφανή σημάδια πυρκαγιάς.

Ειδικοί σε έρευνες αεροπορικών δυστυχημάτων που είδαν τις φωτογραφίες, εκτίμησαν ότι πρόκειται, πιθανόν, για τμήμα της ουράς του αεροσκάφους.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4520920

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου