Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Λογισμικό λογοκρισίας σε όλα τα νέα PC στην Κίνα


Όλοι οι προσωπικοί υπολογιστές που πωλούνται στην Κίνα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φίλτρα που εμποδίζουν την πρόσβαση σε πορνογραφικό και άλλο «ακατάλληλο» περιεχόμενο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, γνωστός πολέμιος της ελευθερίας της έκφρασης.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής ενημέρωσε τους κατασκευαστές υπολογιστών στις 15 Μαΐου ότι τα προϊόντα τους πρέπει να πωλούνται με προεγκατεστημένο το λογισμικό «Πράσινο Φράγμα - Συνοδός Νέων».
Χιλιάδες internet cafe και δικτυακοί τόποι έχουν αναγκαστεί να βάλουν λουκέτο τα τελευταία χρόνια, ενώ τη περασμένη εβδομάδα η λογοκρισία εντάθηκε λόγω της 20ής επετείου της αιματηρής καταστολής του φοιτητικού κινήματος στην πλατεία Τιενανμέν.
Τουλάχιστον το νέο λογισμικό δίνει στους χρήστες το περιθώριο να το απεγκαθιστούν ή να το απενεργοποιούν, διευκρίνισε ο Μπράιαν Ζανγκ, ιδρυτής της εταιρείας Jinhui Computer System Engineering, η οποία δημιούργησε το πρόγραμμα. Θα μπορούν επίσης να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν διαδικτυακούς προορισμούς από τη «μαύρη λίστα» του λογισμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου