Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο πιλότος του Αirbus δεν εξέπεμψε «σήμα κινδύνου»




Το αεροσκάφος της Yemenia Airways δεν εξέπεμψε «σήμα κινδύνου», αλλά ούτε ανέφερε ο πιλότος του μηχανική βλάβη στα συστήματα του, πριν συντριβεί κοντά στις Κομόρες νήσους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας.

«Οι αεροπορικές αρχές στις Κομόρες μάς ενημέρωσαν ότι ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο του Μορονί δεν έλαβε κανένα 'σήμα κινδύνου' από τον πιλότο», ανέφερε ο επικεφαλής του τεχνικού κέντρου της Yemenia Air, Χασαν Αλ Χούθι, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

«Ο πιλότος δεν είχε τον χρόνο να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Αυτό, σημαίνει ότι το αεροσκάφος δεν παρουσίασε μηχανικά προβλήματα, αλλά' ότι ο άσχημος καιρός προκάλεσε την συντριβή του» πρόσθεσε ο Χασαν Αλ Χούθι.

Την ίδια ώρα, η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε δικαστική έρευνα «κατά παντός υπευθύνου για 'ανθρωποκτονία εξ αμελείας', μετά από το δυστύχημα του Α310.

«Ο εισαγγελέας του Μπομπινί -παρισινό προάστιο- ξεκίνησε δικαστική έρευνα «κατά παντός υπευθύνου» για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, με σκοπό να γίνουν γνωστές οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα», αναφέρουν δικαστικές πηγές. πηγη www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου