Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η αγάπη σκοτώνει.


Με αφορμή μια ιστορία που άκουσα πρόσφατα αποφάσισα να παίξω το ρόλο του διαβόλου για τα καλά μας αγοράκια, τα οποία αγνοώντας τι μπορεί να προκαλέσουν έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις .

Πληροφορήθηκα πώς μία νεαρή κοπέλα έμεινε στείρα.. καθώς το αγόρι με το οποίο διατηρούσε μόνιμη σχέση για τρία χρόνια και το εμπιστευόταν τυφλά, στάθηκε η αιτία για να αφαιρεθούν η μήτρα και οι ωοθήκες της, στερώντας της την δυνατότητα να νιώσει στο μέλλον την μητρότητα.. Το αγόρι της, όπως αποδείχτηκε ,διατηρούσε παράλληλα με την σχέση του μία κρυφή ζωή, πήγαινε με διάφορες κοπέλες, τις οποίες γνώριζε ελάχιστα, φυσικά χωρίς προφυλάξεις. Το παιδί αυτό δεν ενδιαφερόταν για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά η κοπέλα τι έφταιξε να να βρεθεί θύμα της παιδαριώδους συμπεριφοράς του;Θα ήθελα να αναφέρω ,και αυτό τιμάει την κοπέλα, το ότι αντέδρασε υποχρεώνοντας τον σύντροφο της να τηλεφωνήσει σε όλες τις κοπέλες για να μην βρεθούν στη θέση της.

Η έλειπη ενημέρωση για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα συνεχώς κοστίζει σε νεαρά άτομα κυρίως θηλυκού φύλλου, την υγεία τους και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και την ζωή τους. Θα ήθελα να τονίσω ότι το προφυλακτικό δεν προστατεύει για τα περισσότερα από αυτά όπως το μικρόβιο που προκαλεί κονδυλώματα τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν με κάποια ιατρική αγωγή προκαλούν τον καρκίνο του τραχήλου. Στην Ελλάδα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τραγικά με την μεγάλη προσέλευση των αλλοδαπών στην χώρα και την αύξηση του εμπορίου λευκής σαρκός.

Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη από τους άντρες η κατάλληλη ενημέρωση και προφύλαξη, όσο για τις γυναίκες πρέπει από την στιγμή που ξεκινάνε την σεξουαλική τους ζωή, να επισκέπτονται τον γυναικολόγο για τις απαραίτητες εξετάσεις,.. όπως το τέστ παπανικολάου, τουλάχιστον μία φορα τον χρόνο!!

Aνώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου