Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Πρώτο κρούσμα γενετικής μετάλλαξης του ιού Η1Ν1


Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα γενετικής μετάλλαξης του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α που επέδειξε αντίσταση στο αντιικό σκεύασμα «Tamiflu», ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο Τακέσι Ενάμι, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι η ευαισθησία του ασθενούς στο Tamiflu δεν έχει ακόμα ελεγχθεί.

Ο ασθενής που διαγνώσθηκε το Μάιο ότι πάσχει από το στέλεχος Η1Ν1 της νέας γρίπης στην χερσόνησο της Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία, έχει αναρρώσει και έκτοτε δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με τον συγκεκριμένο ασθενή και την κατάσταση της υγείας του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε το φύλο, ούτε την ηλικία του ασθενούς.

Ωστόσο, έως και 100.000 νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) μπορεί να καταγράφονται ημερησίως στη Βρετανία ως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας Άντι Μπέρναμ, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται παρά για μια προβολή στο μέλλον των σημερινών δεδομένων.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα και αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί μπορεί να δούμε να υπάρχουν περισσότερα από 100.000 κρούσματα ημερησίως ως τα τέλη Αυγούστου, αλλά επιμένω, αυτό είναι απλώς μια προβολή», διευκρίνισε ο υπουργός σε δήλωση που έκανε στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Μπέρναμ επιβεβαίωσε εξάλλου ότι 7.447 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α στη Βρετανία, που είναι μία από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στον κόσμο από την πανδημία.

Παράλληλα η Τουρκία επιβεβαίωσε τρία νέα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, τα οποία αφορούν κυρίως άτομα που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και με τα οποία ανέρχεται σε 40 ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για τρία άτομα που επέστρεψαν στην Τουρκία από τη Βρετανία και τη Σαουδική Αραβία. Η κατάσταση της υγείας των τριών ατόμων χαρακτηρίζεται «ικανοποιητική» και υποβάλλονται σε θεραπεία από τις υγειονομικές αρχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Παραγουάης επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης A (H1N1), και έτσι, η χώρα έγινε η έβδομη στη Νότια Αμερική που καταγράφει θάνατο από τον ιό H1N1.

Το θύμα ήταν άνδρας, περίπου 60 ετών, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει επιβεβαιώσει 100 κρούσματα της ασθένειας στην επικράτεια της χώρας.

Ένα κοριτσάκι 8 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην πρωτεύουσα, Ασουνσιόν, δήλωσε ο Ιβάν Αγιέντε, διευθυντής του ινστιτούτου αντιμετώπισης επιδημιών.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Υγείας της Αργεντινής, Χουάν Λουίς Μανσούρ, ανακοίνωσε πως σαράντα τρεις ή σαράντα τέσσερις είναι μέχρι σήμερα οι νεκροί από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στη χώρα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες πέντε ημέρες. Την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει ότι οι νεκροί είναι 26.

Ας σημειωθεί ότι η Αργεντινή είναι έχει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της νέας γρίπης μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό. Ειδικοί τονίζουν πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι σχετικά ήπια, αλλά η νόσος μπορεί να απειλήσει τη ζωή εκείνων που έχουν ήδη προβλήματα υγείας και όσους υποσιτίζονται ή δεν έχουν επαρκή ιατρική φροντίδα.

Αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μανσούρ, ανακοίνωσε πως το υπουργείο θα αποδεσμεύσει ένα δισεκατομμύριο πέσος (264 εκατομμύρια δολάρια) για να αντιμετωπίσει τον ιό Η1Ν1.

Επίσης, θανάτους από τη γρίπη A (H1N1) έχουν επιβεβαιώσει η Χιλή (14 θύματα), η Κολομβία (2), η Βραζιλία (1) και η Ουρουγουάη (1). Πάντως, οι ειδικοί αναμένουν αποκορύφωμα της πανδημίας σε μερικές εβδομάδες, καθώς η Νότια Αμερική θα αντιμετωπίσει κύμα πολικού ψύχους.

Επίσης, δυο άνθρωποι που επέστρεψαν την Τρίτη στη Μάλτα έπειτα από ταξίδι τους στη Βαρκελώνη έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της Μάλτας.

Πρόκειται για δυο 26χρονους που υποβάλλονται σε κατ’ οίκον θεραπευτική αγωγή και οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα όπως και οι οικογένειές τους, δήλωσε ο Μάριο Γκαλέα, γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια για τη δημόσια υγεία.

Οι δυο άνδρες ήταν σε μια ομάδα 25 ταξιδιωτών, οι δέκα από τους οποίους μπορεί να εκδηλώσουν συμπτώματα της νόσου.

Η Μάλτα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα της νέας γρίπης Α. «Ήταν θέμα χρόνου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά», τόνισε ο Γκαλέα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ιός έχει προσβάλει 77.201 ανθρώπους σε 120 χώρες και περιοχές, κι έχει στοιχίσει 332 ζωές, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). πηγη www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου