Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Νέο Citroen C3



Η Citroen αποκάλυψε το νέο της σούπερ μίνι αρκετούς μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμά του, που θα γίνει τον Νοέμβριο. Χαρακτηριστικό του νέου C3, που θ' αντικαταστήσει ένα αρκετά πετυχημένο μοντέλο (το σημερινό C3 έχει κάνει πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις) είναι το τεράστιο παρμπρίζ-ηλιοροφή, που αποτελεί σίγουρα μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση στη σχεδίαση των αυτοκινήτων, η οποία θα συζητηθεί αρκετά.

Σε αντίθεση με την τάση που θέλει κάθε νέο μικρό αυτοκίνητο να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον ανταγωνισμό, σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς αν πρέπει πλέον τα αυτοκίνητα της κατηγορίας να αποκαλούνται «μικρά», οι σχεδιαστές της Citroen έδειξαν.. .αυτοσυγκράτηση και περιόρισαν του μήκος του νέου C3 στα 3,94 μ.

Το αυτοκίνητο θα είναι, δηλαδή, αρκετά μεγάλο για να φιλοξενεί άνετα 4 άτομα, αλλά περίπου 10 εκατοστά πιο κοντό από τα μεγαλύτερα σούπερ μίνι, ώστε να διατηρεί την απαραίτητη για την κίνηση στην πόλη ευελιξία. Τα 300 λίτρα του χώρου αποσκευών το τοποθετούν κοντά στην κορυφή της κατηγορίας σ' αυτόν τον τομέα. Από πλευράς κινητήρων δεν είναι γνωστό ακόμα τί θα χρησιμοποιείται πέρα από την ανακοίνωση της Citroen ότι το αυτοκίνητο θα έχει μεταξύ άλλων κι ένα ντίζελ 90 ίππων κι ότι ετοιμάζει νέα γενιά ντιζελοκινητήρων για το 2011.

Πηγή: www.auto-internet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου