Eπισκέπτες..

contatore visitewebsite counter

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Συντεχνίες, σκάνδαλα και διαπλεκόμενα συμφέροντα»

  Άρθρο του Στρατή Ζουμπουλιά


Κυριότερο αντίπαλο της Ελλάδος στον δρόμο προς την οικονομική «ανόρθωση» κατονόμασε ο κ. Καραμανλής την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και τις εγχώριες συντεχνίες που μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργούν στην χώρα.
          Η οικονομική κρίση είναι εμφανής στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου και όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να την αντιμετωπίσουν. Και ποιες είναι αυτές οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία; Οι χώρες που διαθέτουν την λεγόμενη «βαριά βιομηχανία», όπως για παράδειγμα η Γαλλία,η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Η.Π.Α. Το βέβαιο είναι πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιου είδους βιομηχανία. Επομένως δεν θα δούμε μαζικές απολύσεις εργατών από παγκοσμιοποιημένες εταιρείες-κολοσσούς ( πχ General Motors). Κάθε απόλυση εργαζομένου δεν πρέπει να βρίσκει δικαιολογία στην «οικονομική κρίση». Αυτή θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει την Ελλάδα.
          Δυστυχώς ή ευτυχώς η χώρα μας κρατάει τα πρωτεία στην φοροδιαφυγή. Τα «καθαρά» λεφτά που βρίσκονται στην τσέπη των Ελλήνων, ή αν προτιμάτε το «μαύρο χρήμα» δεν φαίνεται πουθενά στα επίσημα στοιχεία. Μπορεί όντως τα λεφτά των οικογενειών να λιγοστεύουν, όχι επειδή πληρώνονται λιγότερο, αλλά επειδή οι «συντεχνίες» των μεγαλεμπόρων αποφασίζουν πίσω από το πρόσχημα των «χαλεπών οικονομικών καιρών» που ζούμε να αυξήσουν την κερδοφορία τους από μια αγορά που ήδη πληρώνει τα αντίστοιχα προιόντα 2-3 φορές περισσότερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.
       Εδώ ο κ. Καραμανλής έχει δίκιο. Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά και οι παραβάτες να τιμωρηθούν κατηγορηματικά. Αυτές οι «συντεχνίες» μπορούν να διαλυθούν.Κάποιες άλλες όμως..
    Με τον προσδιορισμό «άλλες» αναφέρομαι στις κάθε λογής ενέργειες που διαπράττονται από τους ανθρώπους που ορκίζονται ενώπιον Θεού να αγωνίζονται για το καλό του Ελληνικού λαού. Και βέβαια τα δικά τους συμφέροντα βρίσκονται πάνω από τον Ελληνικό λαό.
Βατοπέδι, Siemens, δρομολόγια άγονων γραμμών, Χρηματιστήριο, είναι μερικές από τις παρατυπίες των πολιτικών μας, που βρίσκονται τώρα στην επικαιρότητα. Σαφώς υπάρχουν πολλά περισσότερα που απλά έχουμε αμελήσει και άλλα τόσα που δεν ξέρουμε. Το σύστημα νοσεί από..μέσα . Σίγουρα υπάρχουν ικανοί πολιτικοί.Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί που μπορούν να πάνε την χώρα μπροστά. Αλλά όσο παραμένουν «υποτελείς» στα κάθε είδους συμφέροντα(είτε δικά τους ,είτε τρίτων) δεν μπορούν να δημιουργήσουν αυτά που θέλουν.
   Αυτά πρέπει πρώτα να καταπολεμήσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και αφού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο έχοντας γύρω του ανθρώπους ικανούς ,μα πάνω από όλα τίμιους ,μπορεί να συνεχίσει στην διάλυση των καρτέλ και σε κάθε είδους παρέμβαση που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου